UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні запущено механізм благодійних пенсій: у ПФУ дали інструкцію, як робити внески

Допомога може надходити як адресно, так і розподілятися між усіма пенсіонерами.

В Україні набув чинності закон, який дозволяє меценатам виплачувати благодійні пенсії незаможним громадянам. Про можливість підвищення пенсій українців за рахунок донатів пише “Соціальна інформаційна платформа”.

Тепер допомога від благодійників може надходити як адресно, так і розподілятися між усіма пенсіонерами, які потребують додаткових коштів.

Читайте також: В Україні запроваджують меценатські пенсії: як це буде працювати

Для внесення коштів необхідно відвідати інтернет-портал електронних послуг Пенсійного фонду та виконати декілька простих маніпуляцій:

Слід врахувати, що у разі адресної допомоги пенсіонер отримає перераховані кошти вже наступного місяця. Однак 30% від внесеної суми буде перераховано до загального фонду для виплати благодійної пенсії решті громадян, які її потребують, а 70% перераховано пенсіонеру, зазначеному при заповненні форми на інтернет-порталі Пенсійного фонду.

Читайте також: В Україні працює близько 15 тис. благодійних організацій і фондів — експерт

Нагадаємо, Соціальна інформаційна платформа Social.com.ua разом з газетою “Пенсійний кур’єр” та журналом “Вісник Пенсійного фонду України” входить до ТОВ “Українська соціальна медіа-група”.