UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні запрацюють нові правила виробництва та застосування лікувальних ветеринарних кормів

Передбачається, що правила матимуть позитивний вплив на якість та безпечність лікувальних кормів, а також - на здоров’я тварин.

Мінагрополітики затвердило нові правила виробництва, обігу та застосування лікувальних кормів. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики з посиланням на наказ від 26 січня 2023 року №69.

Нові правила виробництва, обігу та застосування лікувальних кормів і проміжних продуктів для виробництва лікувальних кормів запрацюють через рік після закінчення воєнного стану.

Наказ стосується переважно виробників,  розповсюджувачів відповідних товарів та ветеринарних лікарів. Зокрема, встановлює:

Водночас окрема частина наказу стосується утримувачів тварин, зокрема, власників продуктивних тварин. Наказом встановлено вимоги щодо застосування лікувальних кормів.

Нормативний акт зобов'язує:

rus-img2.com

Важливою є частина наказу, яка спрямована застосування у тваринництві ветеринарних препаратів, зокрема антибіотиків, без припису ветеринара або з профілактичною метою. У цьому зв'язку наказ встановлю, що:

"Ці правила матимуть позитивний вплив на якість та безпечність лікувальних кормів, на здоров’я тварин, яких утримують в домоволодіннях та фермерських господарствах", - пояснили мету наказу в Міністерстві агрополітики.