UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні з наступного тижня зміниться процедура реєстрації автомобілів

За тиждень реєструвати авто можна буде онлайн, але є нюанс.

Починаючи з 14 грудня реєстрація та перереєстрація автомобілів в Україні здійснюватимуться за новим алгоритмом, повідомив заступник начальника Головного сервісного центру МВС Володимир Баранець.

Зміни стосуються експертного дослідження транспортного засобу. Тепер процедура дослідження авто проходитиме окремо від реєстрації авто.

"Виділення не означає скасування. Тепер його потрібно проходити до того, як звертатися за послугою реєстрації та перереєстрації транспортного засобу", – каже Баранець.

Це дозволить оформляти машини онлайн за допомогою двох смартфонів чи комп'ютерів – власника та покупця. Алгоритм реєстрації транспортного засобу в Україні під час купівлі-продажу авто тепер стане таким:

Крім того, українці з середини грудня зможуть відмовитися від пластикових свідоцтв про реєстрацію транспорту та посвідчення водія. Ці документи можна буде отримувати без виготовлення фізичних бланків, тобто лише у цифровому форматі – "єПосвідчення водія" та "єСвідоцтво про реєстрацію транспортного засобу".

Читайте також: Німеччина передала Україні надводні безпілотники, спальні мішки та автівки «швидкої допомоги»

Нагадаємо, є п'ять обов'язкових кроків, які має зробити автомобіліст, щоб підготувати авто до зими.