UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні виплати від держави вчителі, лікарі і пенсіонери отримають вчасно - уряд

Кабмін планує виплатити зарплати освітянам та медикам, а також провести перерахунок пенсій.

Пенсії українським громадянам та зарплати вчителям і лікарям наступного року так само виплачуватимуться вчасно. А індексація пенсійних виплат відбудеться в березні, як це передбачає закон. Таку заяву зробив на засіданні Кабміну прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Читайте також: Митниця і податкова отримали від уряду Стратегію доходів з амбітними цілями

Крім того, уряд вважає, що наступного року Україна потребуватиме понад 37 млрд доларів міжнародної допомоги. 

Нагадаємо, за підсумками одинадцяти місяців поточного року податки займають трохи більше половини у структурі доходів зведеного бюджету – 53,2% усіх доходів; власні надходження бюджетних установ (в т.ч. спец-рахунки на оборону, гуманітарну допомогу, відновлення) – 25,8%, гранти – 14,5%, доходи від власності та підприємницької діяльності (відрахування держпідприємств, прибуток НБУ) – 4,4%, інші доходи – 2,1%. Про це в соцмережах повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Проти минулого року доходи суттєво зросли. Порівняно з аналогічним періодом минулого року доходи зведеного бюджету зросли на 68% (+954 млрд грн) до , в т.ч. податкові надходження на 38,5% (+279 млрд грн)", - зазначив він.