UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні продадуть з торгів підприємство російського олігарха Андрєя Молчанова

Це - виробник газобетонних виробів, що має потужності у Київській та Львівській областях.

Фонд держмайна зняв всі арешти з корпоративних прав підсанкційного заводу «Аерок», що належало російському олігарху Андрєю Молчанову. Про це розповів голова Фонду Віталій Коваль у Telegram. У 2023 році Вищий антикорупційний суд передав підприємство у ФДМУ. А тепер підприємство готове до реалізації.

Читайте також: Міністри фінансів G7 уважно стежать за діями Китаю у розрізі неринкових практик: будуть потужні санкції

«Всі санкційні об’єкти, які йдуть у Фонд, мають певні обтяження. Тому ми проводимо повний комплекс робіт з очищення таких активів, щоб майбутній власник володів максимально повною інформацією про підприємство та не мав проблем з продовженням його діяльності. На сьогодні «Аерок» — це чистий актив, який можна виставляти на онлайн-аукціон», - заявив Віталій Коваль.

Читайте також: Спиртзавод на Чернігівщині ФДМУ продає з боргами на 21 мільйон і вимогою зберегти колектив

Він нагадав, що наразі Фонд керує 753 санкційними активами. Близько 30% з них розташовані на тимчасово окупованих територіях. ФДМУ активно працює над «юридичним очищенням» цих об’єктів і готує їх до реалізації.

Всі кошти з продажу санкційних активів направляються у фонд ліквідації наслідків збройної агресії.

Раніше ми повідомляли, що Європейський Союз підтримав ініціативу Чехії, що стосувалися санкцій проти інтернет-порталу Voice of Europe, а також екс-народного депутата України та державного зрадника Віктора Медведчука та пропагандиста Артема Марчевського. Санкції передбачають заборону на в'їзд і транзит через усі країни-члени ЄС. При цьому, активи та економічні ресурси всіх трьох підсанкційних осіб заморожені на всій території Європейського Союзу.