UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні по-новому перевірятимуть водіїв на алкогольне сп'яніння

Зміни вже затвердив Кабмін.

В Україні змінили процедуру перевірки водіїв на керування авто у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння. Про це розповів представник Кабміну у ВР Тарас Мельничук, повідомляють finance.ua.

Він наголосив, що нововведення вже затвердив уряд.

Огляд

За новими правилами огляд на місці зупинки автомобіля на алкогольне сп'яніння має проводитись із відеозаписом або у присутності двох свідків.

«Передбачається, що огляд на місці зупинки транспортного засобу здійснюється із застосуванням технічних засобів відеозапису, а у разі неможливості застосування таких засобів огляд проводиться у присутності двох свідків. Матеріали відеозапису обов'язково додаються до протоколу про адміністративне правопорушення», - сказав Мельничук.

Допустима доза алкоголю

Згідно із законодавством, максимальна кількість алкоголю в крові водія – 0,2 проміле. Це показник майже нульового вмісту алкоголю в організмі.

Штрафи

Передбачено такі покарання за керування у стані алкогольного сп'яніння:

Читайте також: Техогляд авто: у яких випадках він може бути недійсним

Нагадаємо, що набула чинності постанова Кабміну від 8 жовтня 2022 р. № 1145, якою визначено процедуру внесення до Єдиного державного реєстру транспортних засобів відомостей про належного користувача транспортного засобу для автоматизованого обліку.