UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні перезавантажать Бюро економічної безпеки: незалежний відбір голови і переатестація

Також передбачено кадровий відбір співробітників.

Верховна Рада схвалила закон №10439, за яким передбачено перезавантаження Бюро економічної безпеки. Документ підтримали 239 депутатів, повідомив парламентар з фракції "Голос" Ярослав Железняк.

“Текст погоджений з партнерами. З незалежним відбором нового голови БЕБ, переатестацією та кадровим відбором. За участю іноземних експертів та українського бізнесу”, – повідомив перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Читайте також: Перезапуск БЕБ: комітет ВРУ підтримав до другого читання законопроєкт, не погоджений з міжнародними партнерами

20 червня голова «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін повідомив, що фінансовий комітет ВР переголосував робочу версію законопроєкту про реформу Бюро економічної безпеки (БЕБ).

За повідомленням Ярослава Железняка, у тексті закону передбачено:

Також у тексті закону гарантована незалежність директора БЕБ на рівні НАБУ/САП/НАЗК.

Історія із перезавантаженням Бюро економічної безпеки триває так довго і так безуспішно, що вже найбільші адвокати реформи замислилися над її можливістю. Що знову не так із БЕБ, пояснює Олександр Лємєнов у тексті «Бюро економічної безпеки знов перезавантажують, і це черговий провал».