Магазини в Україні розпродують запаси свинини із глибокого замороження, свіжого товару майже немає. Про це розповів директор великої фермерської компанії Олексій Соболєв, повідомляє AgroTimes.
"М'ясокомбінатам дуже важко знайти свинину, а замовлень на м'ясо багато", – констатував експерт.
За його словами, по-перше, зменшилися надходження з підприємств Дніпропетровської, Харківської областей. Представники м’ясокомбінатів туди не хочуть їхати – бояться обстрілів.
Плюс відпало багато свинокомплексів з окупованих територій
Зіграли свою роль і закриті кордони.
"Закрилися кордони, тож уже з Польщі контрабандну продукцію не завезеш. », – зазначив Олексій Соболєв.
Тож, якщо війна триватиме, свинина тільки дорожчатиме, зазначив експерт.
Нагадаємо, згідно зі звітом Державної служби статистики України, вже у липні українці заплатили більше за найпопулярніші продукти харчування.
Зокрема, зросла середня ціна на свинину та курку. Кілограм свинини подорожчав з 140,24 грн до 144,35 грн. Середня ціна за кілограм курячого філе в липні зросла з 131,97 грн до 133,60 грн. А ось яловичина навпаки подешевшала. Якщо на початку літа її середня ціна становила 205,59 грн., то в середині — 200,63 грн.
Наприкінці літа ціни на живець свиней коливалися у діапазоні 66-68 грн/кг.