UA / RU
Підтримати ZN.ua

В топ-10 українських компаній за доходом потрапили видобувні, логістичні, енергетичні підприємства та рітейл

Серед лідерів списку – сировинні компанії з видобутку природних ресурсів

Державна служба статистики України опублікувала дані фінансової звітності українських компаній за перший квартал 2024 року. Всього подали звітність 73,4 тисячі компаній. Експерти YouControl проаналізували надані дані та визначили топ-список компаній, які звітують із найвищими результатами щодо чистого доходу.

Нагадаємо, що чистим доходом є дохід у грошовому вимірі без урахування акцизних платежів, митного оподаткування та податку на додану вартість, а також інших податків і зборів які не є прямим фіскальним навантаженням.

Топ-10 лідерів за чистим доходом в Україні за 1 квартал 2024 року

У десятці лідерів як завжди сировинні та ті, що обслуговують сировинні видобувні енергетичні виробництва, компанії, які є власністю держави. Також у списку – продуктові мережі рітейли та енергетичні і логістичні компаній. В більшості, вони є в державній власності.

Раніше було опубліковано топ-список найбільших офіційних працедавців України. На найвищій сходинці – “Укрзалізниця”. Вона повідомляє про те, що у неї працює 187,6 тисячі співробітників. Такого обсягу працівників не має офіційно жодне інше підприємство чи бізнес в Україні. На другому місці – АТБ-Маркет з 44 тисячами працівників. В державній “Укрпошті” – 34,75 тисяч робітників.