UA / RU
Підтримати ZN.ua

У росіян нове джерело доходів: влада пропонує гроші за завербованого знайомого на війну в Україні

Винагороду пропонують місцева влада Ярославської області та Татарстану. 

В Росії мешканцям Ярославської області місцева влада пропонує 100 тис. руб.за кожну людину, яку вони вмовлять піти на війну в Україну. Про це повідомив губернатор області Міхаіл Євраєв, передає The Moscow Times.

"Винагорода поширюється на всіх, хто залучає добровольців у військкомати або адміністрації регіону для укладання контракту з Міноборони", – сказав він.

Аналогічна ініціатива має місце в Татарстані. Окрім того, в Татарстані днями провели 12-годинний телемарафон "Вступай в армію перемоги", учасники якого кожні 10 хвилин закликали укласти контракт у республіці та отримати 1,5 млн руб. або вмовити піти на війну іншого і заробити 100 тис. руб.

Вербувати дозволяється всіх росіян віком від 18 років, крім засуджених і підслідних. Обіцяють, що гроші вербувальник отримає після зарахування новобранця до військової частини.

Читайте також: Важливо знати: як батькам вберегти підлітків від вербування ворогом

Повідомлялось, що Росія наприкінці травня звільнила із в’язниць групу жінок які мають приєднатися до бойових дій в Україні. Це може свідчити про новий етап у використанні Кремлем злочинців у своїх військових зусиллях.