UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Польщі говорять про "вибухове" зростання експорту в Україну

Продовж останніх двох років експорт з Польщі в Україну постійно росте. 

В Польщі спостерігають значне зростання експорту польських продуктів на ринки третіх країн. Також за останні два роки значно виріс експорт до України. Про це заявив заступник міністра розвитку і технологій Польщі Яцек Томчак, передає Wnp.pl.

За його словами, в 2023 році Польща була однією з 11 країн Євросоюзу, які зафіксували зростання власного експорту, тоді як середній показник ЄС на той час був негативним і становив -2,5%.

"У цьому рейтингу ми обігнали всіх найбільших експортерів в ЄС. Навіть війна в Україні не зупинила зростання польського експорту. У випадку України ми маємо справу з вибухом (експорту – ред.). У 2022 році він досяг 55% відсотків, а в 2023 році ще 16%». - сказав Томчак.

Читайте також: Новий генсек НАТО обговорив з главою МЗС Польщі посилення української ППО

Польща також може похвалитися значним збільшенням експорту до таких країн як США, Туреччина, Мексика, Індія, ОАЕ, Казахстан та Сінгапур. Він повідомив, що це збільшення експорту у 2023 році склало понад 30%.

Томчак повідомив, що частка експорту польському ВВП в 2023 році склала майже 58% і була вищою, ніж в Німеччині чи Франції.