UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Пенсійному фонді розповіли, як самостійно порахувати майбутню пенсію

Зробити це можна на Порталі електронних послуг фонду.

До кінця поточного року, незважаючи на війну та економічні труднощі, уряд планує двічі здійснити перерахунок пенсій у бік підвищення.

Читайте також: У Пенсійному фонді нагадали, хто має право на призначення пенсії у 2022 році

Для тих, хто тільки планує піти на заслужений відпочинок на порталі Пенсійного фонду України доступна функція «Пенсійний калькулятор», яка дозволяє самостійно порахувати майбутню пенсію.

Як ним скористатися, докладно роз’яснено у відеоінструкції на YouTube-каналі ПФУ.

Як дізнатися розмір майбутньої пенсії

Для того, щоб скористатися «Пенсійним калькулятором», потрібно авторизуватися на Порталі електронних послуг фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), «Дія.Підпис» або BankID.

Для того, щоб порахувати майбутню пенсію:

Важливо: правильній вибір алгоритму необхідний для проведення розрахунку, тому що саме на цю дату буде виконуватися перевірка права користувача на пенсію за віком та буде розраховуватися пенсія.

Важливо: коли ви будете додавати новий період, обов’язково введіть назву місця роботи, дату початку та дату його закінчення та розмір щомісячної заробітної плати. Щоб зберегти новий період трудової діяльності, натисніть кнопку «Додати», для скасування додавання нового періоду – кнопку «Відмінити».