UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОП анонсували ще один новий податок: "платник має розуміти, що кожна гривня, яку він не заплатив – це кошти, які забрані у військових"

Формула нового податку наразі проговорюється.

В Україні розглядають можливість введення нового податку, що піде на фінансування Збройних сил України. Про це заявив заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма в ефірі телемарафону.

Він наголосив, що всі військові видатки бюджету фінансуються виключно за рахунок платників податків. Наразі Україна знаходиться у стані війни, яку потрібно фінансувати.

"Тому, будем розглядати питання введення певного податку на Збройні сили, формулу його проговорюємо, аналізуємо зараз. Але будь-який платник повинен розуміти, що кожна гривня, яку він не заплатив - це кошти, які були забрані у наших військових", - сказав Шурма.

Нагадаємо, це не єдиний новий податок, який розглядають в Офісі Президента. Оновлена концепція податкової реформи ("10-10-10"), яку курує заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма, передбачає суттєве обмеження готівкових операцій, зокрема за допомогою запровадження додаткового податку на зняття готівки.