UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Китаї обвалився індекс промислового виробництва

Причиною падіння РМІ є поширення епідемії коронавірусу Covid-2019.

Індекс промислового виробництва Китаю у лютому обвалився з 50 до 35.7. Про це повідомляє Китайський логістичний інформаційний центр.

Відомо, що падіння індексу стало масштабнішим, ніж прогнозували експерти. За попередніми підрахунками зниження повинне було відбутися лише до рівня 45-46.

Зазначається, що причиною падіння РМІ є поширення епідемії коронавірусу Covid-2019.

Як відомо, індекс розраховується Національним статистичним бюро КНР на підставі даних від китайських виробників щодо їх купівельних можливостей та стабільності постачання. Тому його падіння може означати те, що у місцевих підприємців значні проблеми з логістикою і втрата економічних зв'язків. В подальшому це може призвести до скорочення темпів економічного зростання Китаю.

Той факт, що падіння PMI значно перевищило очікування аналітиків, говорить про те, що дійсні прогнози щодо впливу епідемії коронавірусу на економіку Китаю та світу можуть виявитися надто оптимістичними.

Раніше повідомлялося, що всі фінансові ринки продовжують падати впродовж останнього тижня через швидкість поширення нового коронавірусу Covid-2019.

Відомо, що причиною падіння стало те, що інвестори та трейдери не ризикують вкладати свої гроші, оскільки бояться, що нова інфекція може підірвати економіку.

Востаннє такі втрати спостерігалися на фінансовому ринку в 2008 році – тоді саме вибухнула світова фінансова криза.

Зазначається, що за останні 6 днів акції усіх світових компаній впали на 3,6 трильйона доларів.