UA / RU
Підтримати ZN.ua

В кінці 2016 року Насіров підписав розстрочку партнеру Порошенка

Колишній глава ДФС підписав розстрочку не лише Онищенку.

Роман Насіров, коли був головою Державної фіскальної служби (ДФС), підписав документ про розстрочення сплати податків автоскладальному заводу №1 компанії "Богдан Моторс" протягом грудня 2016 року. Про це пише ЕП з посиланням на голову експертної організації StateWatch Гліба Канєвського та копію рішення податкової про розстрочення.

В документі йдеться, що Автоскладальний завод №1 компанії "Богдан Моторс" отримує розстрочку сплати грошового зобов'язання в сумі 1,6 млн грн.

"Податкові розстрочки є протекціоністським інструментом підтримки бізнесу. В даному випадку держава підтримала бізнес Олега Гладковського, першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони, а також давнього бізнес-партнера президента Петра Порошенка", - резюмує Канєвський.

Обставини, через які можна отримати розстрочку: наявність ризику банкрутства; сезонний характер виробництва; участь в оборонному замовленні та інше.

Автоскладальний заводу №1 компанії "Богдан Моторс" відомий тим, що виграє державні тендери на постачання автобусів і тролейбусів в різні міста України.

Нагадаємо, що 2 березня минулого року детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру в рамках розслідування "газової справи Онищенка" по епізоду про незаконне надання відстрочки по оплаті ренти компаніями-учасниками корупційної оборудки. Його підозрюють у скоєнні дій, які завдали державі збитків на суму два млрд гривень.

Детальніше про кадрові перестановки в ДФС читайте в статті Юлії Самаєвої "Про митарство і митарів" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".