UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Європейському Союзі залишать монетарну політику без змін — FT

Фінансові показники у ЄС прийнятні для громадян, але політики і економісти ставлять амбітні задачі. 

Керівна рада Європейського центрального банку на чолі з президентом Крістін Лагард може залишить монетарну політику без змін після засідання у четвер, пише FT. Інфляція в єврозоні впала з піку в 10,6% наприкінці 2022 року до 2,9% минулого місяця. Проте в ЄЦБ хочуть досягнути показника інфляції у 2%, при тому, що ставки за депозитами тримаються на рекордно високому рівні у 4%.

Читайте також: Кулеба: Саме Україна витягнула Європейський Союз зі стану "коми нерозширення"

«Простіше кажучи, один раз укусили - двічі боїшся», – пояснила колишній економіст Банку Англії Кетрін Нейс хід думок членів ЄЦБ, яких раніше критикували за недооцінку сплесків інфляції.

Читайте також: Європейський інвестиційний банк відкрив офіс у Києві

З початку 2024 року ЄЦБ стане другим великим центральним банком, котрий проводить засідання щодо перегляду  монетарної політики, після Банку Японії. Представники Федеральної резервної системи США та Банку Англії зустрінуться наступного тижня.

Раніше ми писали про те, що у Європейському Союзі, який щорічно виділяє на підтримку фермерів близько 60 млрд євро (третину від бюджету), розглядають перспективи України. Наразі кожна країна Європи прораховує наслідки можливого швидкого вступу України до спільноти, пише Лариса Гук у статті «Шлюзи аграрних протестів відкриті: на черзі цукор, птиця, ягоди…» для сайту ZN.UA.