UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ЄС оцінили українське законодавство для промислового безвізу

Перший звіт експертів ЄС був з високою позитивною оцінкою.

Експерти місії Євросоюзу позитивно оцінили імплементацію в Україні законодавства, яке необхідне для підписання угоди по "промисловому безвізу". Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

"Перший звіт експертів місії ЄС з високою позитивною оцінкою відповідності нашої нормативно-законодавчої бази до бази ЄС - це дійсно зелене світло до подальших важливих етапів. Вперше за багато років відбулася комплексна оцінка всіх документів, необхідних для укладення угоди", - заявили глава Мінекономіки.

Всього для підписання угоди про промисловий безвіз необхідна імплементація в українське законодавство 80 документів ЄС. 67 з них прийняті належним чином. За 13 документам ведеться робота. Ще по шести були надані проекти відповідних нормативних актів ЄС, додали в міністерстві.

"Експерти прийшли до висновку, що національна інфраструктура якості працює на основі норм і принципів ЄС. Цей висновок дає зелене світло для наступного етапу в угоді плану дій щодо укладання АСАА - оцінки роботи установ", - додали в міністерстві.

Читайте також: Зеленський надав безвіз китайським туристам

Повідомлялося, що промисловий безвіз торкнеться спочатку трьох секторів промвиробництва: низьковольтного електричного обладнання, устаткування електромагнітної сумісності і машин. При успішній реалізації цей досвід пошириться на інші галузі