UA / RU
Підтримати ZN.ua

В яких регіонах українці частіше купують житло в іпотеку

Програма еОселя набуває популярності.

За програмою єОселя, яка почала діяти з 2022 року, іпотечні кредити на суму понад 15 млрд грн взяли 9 757 родин. З початку 2024 року житло через державну програму придбали 3 400 українських родин. Про це повідомила заступник Міністра економіки України Надія Бігун.

За її словами, 122 людини планують придбати приватні будинки, а 3300 родин - квартири. Водночас, 30% кредитів видано на придбання житла від забудовника. Протягом минулого тижня кредити під 3% оформили 124 військовослужбовці та силовики, 23 педагоги, 17 медиків та 1 науковець; 88 українців оформили житло під 7% річних, серед них 9 ВПО та 9 ветеранів.

Читайте також: Іпотека в Україні: банкіри розповіли, як змінилися позичальники та попит на житло

Найбільше іпотечних кредитів оформлюють жителі Київської області (71) та м. Києва (59), Рівненської (15) та Львівської області (14). У міністерстві нагадують, що програма іпотечного кредитування передбачає пільги для військовослужбовців за контрактом, медиків, науковців та вчителів.

Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших категорій - учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян - ставка іпотеки становить 7%.

Докладніше про те, хто може скористатися кредитною програмою еОселя - читайте в матеріалі на сайті ZN.UA.