UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Держслужбі зайнятості назвали найбільш затребувані спеціальності в Україні

Попит на робочі спеціальності залишається стабільно високим, але рівень зарплат не завжди привабливий для шукачів.

Державна служба зайнятості констатував зростання попиту на представників робочих спеціальностей: менш ніж за рік кількість вакансій збільшилася на 11%.

"Найбільшим попитом в Україні користуються робочі спеціальності. Роботу для фахівців, що працюють "руками" знайти простіше і заробітна плата для таких вакансій пропорційно збільшується від рівня кваліфікації спеціаліста", - йдеться в повідомленні, поширеному прес-службою відомства в понеділок, 11 грудня.

Найбільша кількість вакансій – на підприємствах переробної промисловості (23%), торгівлі та ремонту автотранспорту (16%) й у сфері транспортних послуг (9%).

22% роботодавців мають намір найняти кваліфікованих робітників з інструментом, 21% - робітників з обслуговування, експлуатації обладнання і машин.

Середня зарплата, на яку можуть розраховувати кандидати на вакантні робочі місця, - 4600 гривень на місяць. У Києві та великих містах рівень зарплат значно перевищує середній показник по країні.

Нагадаємо, що в жовтні рівень безробіття порівняно з попереднім місяцем знизився і склав 1,1%. У жовтні в Державній службі зайнятості було зареєстровано 281,9 тисяч безробітних (проти 303 тисяч місяцем раніше). Таким чином, кількість безробітних зменшилась на 21,1 тисячу чоловік.