UA / RU
Підтримати ZN.ua

В АРМА ініціювали зміни, завдяки яким іноземці матимуть доступ до управління арештованими активами

Запропонували відповідні зміни до законодавства. 

Нацагентство з розшуку та управління активами, одержаними від корупції та інших злочинів (АРМА) ініціювало зміни до законодавства, завдяки яким до участі у відкритих конкурсах на обрання управителя арештованого майна отримають іноземні компанії, зокрема американські. Про це йшлося у повідомленні Агентства.

За словами голови виконавчого комітету USUBC – директора з глобального розвитку бізнесу та спеціальних проєктів «Amsted Rail Company» Ерік Люман, наразі американський бізнес зацікавлений в інвестуванні в українську економіку шляхом управління арештованими активами, що виставляються на відкритих конкурсах АРМА. Однак, участь в конкурсах представників іноземних компаній часто закінчується не вдало через законодавчу норму, яка зобов’язує іноземні компанії мати представництво в Україні.

“Ми ініціюємо зміни до законодавства аби дати можливість іноземним компаніям подавати заявки на участь в наших прозорих конкурсах на обрання управителя арештованим майном”, – повідомила голова Агентства Олена Дума. 

Читайте також: Суд передав столичний ТРЦ "Гулівер" в управління АРМА

Вона зазначила, що відомство зацікавлене в залученні ефективних управлінців для збереження арештованих активів та їх ефективної роботи на збільшення прибутків держави за рахунок якісного управління.

Водночас Дума зауважила, що частиною активів наразі АРМА не може ефективно управляти через іншу законодавчу норму, яка вимагає надання дозволу власника майна на управління цим активом.