UA / RU
Підтримати ZN.ua

В агрохолдингу МХП Косюка новий співвласник з Саудівської Аравії

Саудівський фонд придбав 12,6% акцій агрохолдингу.

Саудівська сільськогосподарська та тваринницька інвестиційна компанія (SALIC), власником якої є Фонд державних інвестицій Королівства Саудівської Аравії, стала співвласником одного з найбільших українських агрохолдингів і виробника курятини МХП Юрія Косюка. Відповідне повідомлення материнської компанії агрохолдингу MHP SE міститься на сайті Лондонської біржі.

Згідно із повідомленням, SALIC придбала на ринку 13,51 млн акцій MHP SE, сконцентрувавши 12,6% акцій агрохолдингу, що перебувають в обігу.

Ринок миттєво відреагував на цю новину і акції компанії почали рости. Станом на ранок 18 вересня акції MHP торгувалися по $4 за штуку, в ході торгів вони дорожчають на 3% – до $4,12.

Читайте також: Найбільше в світі готові воювати за свою країну саудити і вірмени. Українці перші серед європейців

Повідомлялось, що у 2023 році МХП підписав угоду про створення спільного підприємства у Саудівській Аравії з місцевою компанією Desert Hills Veterinary Services Company Limited (DHV), "дочкою" Tanmiah Food Company – провідного постачальника м'яса птиці та іншої м'ясної продукції на Близькому Сході. Очікувалось, що DHV належатиме 55% акцій, а МХП – 45% акцій спільного підприємства.