UA / RU
Підтримати ZN.ua

УЗ перестала пропускати цистерни з російським скрапленим газом

Цистерни належать російським компаніям, які потрапили в санкційний список.

Близько 160 цистерн з ЗВГ не пропустили підрозділи "Укрзалізниці" через російсько-українські прикордонні переходи 13 червня, що пов'язано з набранням чинності санкційного списку РНБО. Про це пише enkorr з посиланням на джерело в УЗ.

Наголошується, що цистерни, яким був заборонений в'їзд в країну, належали російським компаніям, що фігурують у списку санкцій.

Раніше, 7 червня, УЗ розіслала телеграму, в якій вказується список компаній, щодо вагонів яких запроваджено повну заборону на операції на території України. З великих операторів рухомого складу в списку опинилися ВЕБ-Лізинг і ВТБ-Лізинг. Санкції проти АТ СГ-Транс, найбільшого власника цистерн для перевезення, діють з 2017 року.

Як повідомлялося, 2 травня РНБО ввела санкції щодо юридичних та фізичних осіб, пов'язаних з російською агресією проти України, а також щодо яких уряди США та країн ЄС застосували відповідні рішення.

У санкційний список потрапили особи, причетні до збройної агресії проти України, організації так званих "виборів президента РФ" в окупованому Криму, незаконного утримання українських громадян на території РФ і кібератак, а також депутати Державної думи і члени Ради федерації РФ.

24 травня 2018 року опублікований оновлений список осіб, які потрапили під персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).