UA / RU
Підтримати ZN.ua

Збитки у справі ПриватБанку становлять понад 100 млрд - Ситник

Водночас, за словами глави НАБУ, це попередня сума в межах досудового розслідування

Сума збитків в рамках кримінальних справи по націоналізованому ПриватБанку становить понад 100 млрд гривень.

Про це повідомив в ефірі «Радіо НВ» директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, передає Укрінформ.

"Справа ПриватБанку на стадії досудового розслідування. Справа дуже велике, і щоб докладно розповідати потрібно чимало часу, і найголовніше - ми прагнемо мінімально давати інформацію, щоб не створювати перешкод для розслідування. Але ми розуміємо і усвідомлюємо, що це справа в зоні уваги експертів, суспільства, міжнародних партнерів, тому ми робимо все, щоб справа рухалася якомога швидше", - розповів Ситник.

Також він додав, що якщо ми говоримо про збитки, які досліджуються в рамках кримінального провадження, то це понад 100 млрд грн.

"І це половина збитків, які взагалі фігурують у тих справах, які зараз знаходяться в виробництвах НАБУ. Ця сума на сьогоднішній день орієнтовна, оскільки у справах, де інкримінуються збитки, важливо, щоб ці збитки були підтверджені відповідними експертними дослідженнями", - сказав Ситник.

Нагадаємо, раніше Ситник заявив, що НАБУ у справі щодо ПриватБанку рухається до оголошення підозри бізнесменові Ігорю Коломойському. При цьому одна зі статей, по якій йде розслідування, передбачає санкції до 12 років обмеження волі.

На сьогоднішній день суди різних інстанцій   розглядають сотні знакових виробництв, пов'язаних з "Приватбанком".

21 грудня 2016 року ПриватБанк перейшов у державну власність. Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанова була докапіталізувати на суму 116,8 млрд грн. В кінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ і висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Детальніше читайте в матеріалі Юлії Самаєвої  "Коломокріза" на ZN.UA.