UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посилення кордону з Білорусью: Кабмін ухвалив рішення щодо зони відчуження

Ділянку кордону з Білорусью вирішили виключити із зони відчуження.

Кабмін погодив проект указу президента України про вилучення ділянки кордону з Республікою Білорусь із зони відчуження. На цій території планується розмістити більше військових та прикордонників. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Зазначається, що донедавна 50-метрова смуга вздовж українсько-білоруського державного кордону України проходила у межах зони відчуження та перебувала у власності Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Це рішення Кабміну дозволить прикордонній службі України забезпечити належну охорону та оборону українсько-білоруського кордону та дотримання його режиму.

Нагадаємо, що загальна площа Чорнобильської зони відчуження 2576,9 км2. Зона встановлена у 1986 році, після евакуації населення з 30-кілометрової зони навколо Чорнобильської АЕС.

Читайте також: Тримайте вікна зачиненими: під Чорнобилем горить ліс

Раніше повідомлялося про те, що Білорусь зрушила до кордону з Україною армію та "вагнерівців". Білорусь перекинула до кордону з Україною понад тисячу військових , гелікоптери та ЗРК С-300.