UA / RU
Підтримати ZN.ua

Усі рейси в аеропорту Берлін-Бранденбург скасували через страйк

Працівники вимагають підвищення зарплат на фоні стрімко зростаючої інфляції.

В аеропорту Берлін-Бранденбург у середу скасували всі рейси через страйк наземного персоналу, який вимагає підвищити зарплати, повідомляє Associated Press.

Страйк торкнувся близько 300 рейсів - це найбільша кількість в історії страйків з 2018 року. Плани довелося змінити приблизно 35 тисячам пасажирів.

У забастовці беруть участь члени профспілки Verdi, які вимагають підвищення зарплати на 500 євро на місяць. Поки що роботодавці запропонували співробітникам лише одноразову виплату в розмірі 2 тисячі євро.

Читайте також: Велика Британія може використати військових для зменшення впливу страйків на економіку

Минулого року в Німеччині спостерігалася найвища інфляція за понад 70 років. Різке зростання вартості продуктів харчування та енергії спричинило інфляцію до 7,9% у 2022 році.

На початку грудня в США президент Джо Байден підписав закон про підвищення заробітної плати залізничникам, щоб запобігти страйку. Новий контракт передбачає підвищення заробітної плати на 24% протягом п'яти років та п'ять щорічних одноразових виплат у розмірі 1000 доларів. Однак це не повністю відповідає вимогам працівників залізниці, серед яких було гарантувати право на оплачувані лікарняні дні.