UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд Італії схвалив масштабну програму лібералізації економіки

Італія намагається домогтися зростання економіки, пом'якшивши адміністративні бар'єри для бізнесу.

Уряд Італії схвалив масштабну програму лібералізації економіки. Це друга фаза антикризового плану, перша передбачає жорстке скорочення витрат лише в цьому році на 30 млрд. євро. Мета Риму - зменшити гігантський держборг, що перевищує 120% ВВП. Без зростання економіки це неможливо.

Прем'єр-міністр Маріо Монті закликав громадян підтримати реформи: «Кожен з нас, чи йдеться про приватних осіб, чи соціальні групи, у принципі надали б перевагу не радикальним змінам, а збереженню нинішнього стану речей. Проте ми також переконані в тому, що без цих заходів нам буде дуже складно знайти нові ресурси для перезапуску зростання нашої економіки».

Програма кабінету М.Монті передбачає зняття адміністративних бар'єрів для бізнесу, особливо малого, і полегшення доступу до низки традиційно «закритих» професій - наприклад, таксиста, фармацевта, адвоката, нотаріуса.

ОЕСР вважає, що це допоможе збільшити продуктивність праці в Італії на 14% протягом 10 років і дасть імпульс економіці. Уже минулого року в Італії почалася рецесія, цьогоріч ВВП, за прогнозами, може скоротитися на 1,5%


Читайте також