UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд Росії "умив руки" у питанні блокування імпорту з України: це все митники

В уряді Російської Федерації заявили, що на вищому рівні ніяких рішень не було, а "регулювання" режиму імпорту з України виходить виключно від митного відомства братньої держави.

Ніяких рішень щодо регулювання імпорту з України на рівні Уряду Російської Федерації не приймалося. Всі рішення виходять безпосередньо від Федеральної митної служби РФ.

Про це заявили у департаменті прес-служби та інформації російського уряду.

"В уряді стурбовані ситуацією (на російсько-українському кордоні), оскільки це позначається на торгово-економічних зв'язках. Але це рішення митних органів, а на рівні уряду ніяких рішень щодо регулювання імпорту з України не приймалося", - заявили в російському кабміні "Інтерфаксу".

Зазначимо, що українська сторона сьогодні також заявила, що офіційно - на урядовому рівні - не отримувала ніяких повідомлень від російської сторони "про суть прийнятих рішень і характер зауважень до продукції щодо імпорту".

Як повідомлялося, проблеми в українських експортерів з проходженням митного контролю на кордоні з РФ почали виникати ще з 20-х чисел липня.

Зокрема стало відомо, що російські митники включили до списку "ризикових" близько 40 українських постачальників і почали тотальну перевірку всіх транспортних засобів, які перевозять продукцію українських товаровиробників.

14 серпня у Федерації роботодавців України (ФРУ), очолюваній бізнесменом Дмитром Фірташем, заявили, що Росія практично повністю заблокувала на невизначений час постачання товарів з України. За оцінками, втрати України від дій російської митниці за блокування імпорту з України можуть скласти $ 2-2,5 млрд.

У Держдумі запевнили, що складнощі з оформленням на митниці товарів з України не пов'язані з політикою і вирішаться найближчим часом.

Втрати України від дій російської митниці за блокування імпорту оцінюються в $ 2-2,5 млрд. !zn

Читайте також:

Україна поскаржиться у Євразійську комісію на "торговельну блокаду" Росії

Азаров попросив не перебільшувати ситуацію з Росією: не все так погано

На російсько-українській митниці накопичилося майже 1 тис. вагонів

Росія з 14 серпня заблокувала весь імпорт з України

У Міндоходів не виявили черг і затримок на кордоні з Росією