UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд планує витратити на земельну реформу майже 900 млн грн

Гроші будуть витрачені на оцінку земель, підготовку до продажу земель сільгосппризначення та адміністрування Державного земельного кадастру.

Уряд України пропонує Верховній Раді виділити в 2018 році на проведення земельної реформи 453 млн грн.

Відповідно до затвердженої Кабінетом міністрів Бюджетної резолюції, в 2019 році планується виділити на проведення земельної реформи 132 млн грн, в 2020 році – 297 млн грн.

Виділені кошти будуть спрямовані на проведення загальнонаціональної оцінки земель, переведення матеріалів державного фонду документації із землеустрою в електронний вигляд, підготовку до продажу земель сільгосппризначення, адміністрування Державного земельного кадастру.

Як повідомлялося, 4 квітня Міжнародний валютний фонд оприлюднив Меморандум співпраці з Україною, в якому сказано про необхідність прискорення темпу реформ. Створення в Україні прозорого ринку землі в МВФ назвали однією з необхідних умов побудови сучасної ринкової економіки.

Наприкінці квітня постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше заявив, що ринок землі в Україні повинен запрацювати до початку 2018 року.

За даними Міністерства аграрної політики і продовольства економіка України щорічно втрачає 3,3 млрд доларів через мораторій на купівлю-продаж земель сільгосппризначення.

Детальніше про проблемні аспекти реалізації земельної реформи в Україні читайте у матеріалі Володимира Чопенка "Аграрне бездоріжжя" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".