UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд ініціює монетизацію пільг

Для ліквідації, за словами Яценюка, неефективних пільг планується внести зміни до 25 законів.

Уряд ставить перед собою завдання перейти до адресності й монетизації пільг. До Парламенту буде внесено відповідний законопроект, повідомив Арсеній Яценюк на засіданні уряду, передає прес-служба Кабміну.

"Ми усвідомлюємо, що в силу війни й складної економічної ситуації людям зараз дуже важко", - підкреслив Яценюк.

На першому етапі, за словами Яценюка, уряд повинен оптимізувати соціальні виплати:"Той, хто повинен їх отримувати, їх отримує, а той, хто їх собі незаконно присвоїв і отримує за рахунок інших, - ні".

У програмі діяльності Кабінету Міністрів передбачено об'єднання низки соціальних фондів, "щоби скоротити витрати на адміністрування соціальних фондів на 600 мільйонів гривень і покращити їх роботу".

Програма передбачає також ліквідацію неефективних пільг, для чого, за словами глави Уряду, потрібно внести зміни до 25 законодавчих актів.

Також Кабмін внесе в Раду законопроекти щодо трансформації та модернізації мережі лікарень.

"Ми декларуємо, що в Україні буде введено повноцінне медичне страхування. В країні немає безкоштовної медицини, це брехня. 8% бюджетних витрат на систему охорони здоров'я йде в повітря. До людей ці гроші не доходять. Ці 8% бюджетних витрат на охорону здоров'я повинні отримати ефективне використання через ухвалення закону України про медичне страхування", - сказав глава Уряду.

Раніше сьогодні Кабмін оприлюднив програму діяльності уряду.