UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд звільнив від пенсійного збору українців, які купують житло вперше

Пенсійний збір при купівлі житла становить 1% від його вартості.

Кабмін на сьогоднішньому засіданні, 23 вересня, прийняв рішення про звільнення українців від сплати пенсійного збору при першій покупці житла, передає liga.net.

"Цим рішенням уряд визначає порядок звільнення від сплати пенсійного збору громадян, які придбавають житло вперше або знаходяться в черзі на отримання житла", - заявив на засіданні уряду прем'єр Денис Шмигаль.

Відзначається, що зараз пенсійний збір при купівлі житла становить 1% від вартості квартири або будинку.

"Якщо ж пенсійний збір не оплатити, нотаріус просто відмовиться завіряти відповідний договір купівлі-продажу. У той же час, ЗУ" Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування "та Порядком № 1740, встановлено, що всі громадяни є платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування за винятком тих, які здійснюють операції з купівлі житла вперше. Раніше українці, які купували житло вперше, могли повернути пенсійний збір тільки через суд ", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: 170 депутатів Ради знімають житло в Києві за бюджетний рахунок. Серед них - мільйонери

Раніше повідомлялося, що в рамках держпрограми "Доступне житло під 10% річних", яка стартувала з 1 липня, банки вже видали близько 400 іпотечних кредитів на загальну суму 329,2 млн грн.