UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд запросив японський бізнес інвестувати в українську енергетику та ще п’ять галузей

Денис Шмигаль обіцяє "економічне диво", якщо Україна запровадить підходи як у японській економіці.

Уряд вивчає досвід японської модернізації та аналізує все те, що дозволило японській економіці увійти до п’ятірки найбільших у світі. Таку заяву зробив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час конференції з економічного розвитку та відбудови, що проходить у Токіо за участі прем’єр-міністра Японії Фуміо Кішіди.

Читайте також: Японія готує до запуску в космос перший у світі дерев'яний супутник

"Розповів про основні сфери, у які Україна пропонує інвестувати японському бізнесу. Запрошуємо японський бізнес стати частиною українського економічного дива. Всі, хто інвестує в нашу економіку сьогодні, в наступні роки отримає неймовірні вигоди та можливості", - сказав Денис Шмигаль.

За його словами, вже зараз інвестиції можливі у такі галузі:

Раніше ми писали про те, що міністри закордонних справ країн групи G7 зустрілися на полях Мюнхенської конференції з безпеки. Вони домовилися продовжити надання військової та економічної підтримки Україні під час зустрічі напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення РФ. Підтвердивши "непохитну рішучість продовжувати підтримувати Україну", глави МЗС країн G7 також закликали російську владу прояснити обставини смерті опозиціонера Алєксєя Навального та припинити переслідування політичного інакомислення