UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд визначив які об'єкти мають бронь на відключення електропостачання: перелік

Серед них лікарні, оборонна галузь і органи влади

Спеціальною постановою уряд визначив перелік критично важливих об'єктів яким має бути забезпечено пріоритетне постачання електричної енергії відповідно до встановленого мінімального навантаження. Цим переліком визначаються об'єкти які не мають під час планових чи навіть аварійних відключень позбавлятись хоча б мінімального енергоживлення. Про це можна дізнатися з постанови Кабінету Міністрів, яка опублікована.

Перелік критично важливих об'єктів які не мають відключати від електроенергії

Першим пунктом відповідної постанови визначено, що до таких об'єктів включають об’єкти критичної інфраструктури паливно-енергетичного сектору та сектору системи життєзабезпечення, включених до Реєстру об’єктів критичної інфраструктури.

Також у переліку бронювання від відключень:

Переліки критично важливих об’єктів готуються та затверджуються обласними, Київською міською держадміністраціями (військовими адміністраціями).

Раніше уряд повідомив, що Міненергетики та “Укренерго” отримали доручення про термінову розробку та затвердження окремої постанови, якою необхідно врегулювати питання планових відключень споживачів, що виникли як наслідок масованих ракетно-дронових атак Росією, енергетичної інфраструктури.