UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд вирішив докапіталізувати Укрексімбанк на 6,8 млрд грн

Мінфін на цю суму випустить облігації внутрішньої держпозики.

Кабмін сьогодні, 23 вересня, в ході чергового засідання прийняв рішення докапіталізувати державний Укрексімбанк на 6,8 млрд грн, який вже багато місяців є самим збитковим банком України.

"Вашій увазі пропонується проект постанови Кабінету міністрів щодо збільшення статутного капіталу (...) Укрексімбанку. За пропозицією Нацбанку України необхідний розмір додаткового капіталу для Укрексімбанку за результатами діагностичного обстеження на даний момент складає 6,8 млрд грн", - сказав міністр фінансів Сергій Марченко, представляючи проект постанови Кабміну, цитує його Інтерфакс-Україна.

З цією метою Мінфіну доручено випустити облігації внутрішньої держпозики (ОВДП) на зазначену суму терміном на 15 років з прибутковістю 9,3% річних.

Читайте також: Нацбанк констатував скорочення прибутку банків України в 1,8 рази

Нагадаємо, що державний Приватбанк за підсумками січня-липня 2020 року залишивсь лідером в списку найприбутковіших українських банків з фінансовим результатом 16,2 млрд грн. Найбільший збиток починаючи з квітня 2020 року був у державного Укрексімбанку (2,24 млрд грн).