UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд розширив список претендентів на компенсації за розміщення переселенців

Також з початком опалювального сезону планують збільшити їх розмір.

Кабінет міністрів України розширив програму компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 30 серпня.

Зокрема, в рамках програми «Прихисток» знято вікові обмеження: тепер компенсацію за надане житло для ВПО може будь-який громадянин. Таким чином розширено перелік осіб, які зможуть отримати компенсацію, а також запроваджується інформаційно-аналітична система, яка значно прискорить фінансування та опрацювання заяв на отримання компенсації.

Як повідомила віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, програму повністю фінансуватиме Товариство Червоного Хреста України.

«Це дозволить зекономити суттєві суми в держбюджеті. Крім того, ведуться перемовини щодо підвищення розміру компенсації на опалювальний період у два рази — близько 900 грн/місяць на одну особу», — зазначила вона.

Читайте також: Найнеобхідніше: як переселенцям безкоштовно отримати продукти у Києві

Нагадаємо, соціальна програма «Прихисток» покликана забезпечити житлом вимушених переселенців та допомогти тим українцям, які безоплатно їх прихистили.