UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд прозвітував про доходи за рік: хто і скільки заробив

Усі урядовці вчасно подали декларацію про доходи за 2023 рік.

Прем'єр-міністр України, всі віце-прем'єри та міністри вчасно подали електронну декларацію про майно та доходи за 2023 рік, повідомляє "Інтерфакс-Україна". В Україні з 12 жовтня 2023 року відновили декларування та функції Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) з перевірки декларацій. У зв'язку з цим декларації за 2023 рік необхідно подати у звичний для декларантів термін – до 31 березня 2024 року включно.

Читайте також: Журналіст Юрій Ніколов став лауреатом гарвардської премії Лайонса за антикорупційні розслідування

Члени уряду вказали такі дані в електронній декларації про майно та доходи за 2023 рік:

Як повідомлялося, 10 жовтня 2023 року президент Володимир Зеленський підписав закон (законопроект №9534) про повернення та відкриття електронних декларацій для осіб, уповноважених виконувати функції держави чи місцевого самоврядування в умовах воєнного стану.

Усі члени уряду вчасно подали електронні декларації про майно та доходи за 2021 та 2022 роки.

Нагадаємо, Печерський районний суд міста Києва закрив провадження з адміністративного правопорушення заступника голови Офісу президента Ростислава Шурми, яке стосовно нього склало Національне агентство із запобігання корупції через порушення ним вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. НАЗК склало протокол на Шурму в лютому 2024 року. В Агентстві зазначили, що у 2022 році Ростислав Шурма організував при ОПУ Комітет електроенергетики, учасники якого збиралися під його головуванням. При цьому він не повідомив про конфлікт інтересів, а рішення комітету забезпечили багатомільйонні виплати фірмам його рідного брата.