UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд призначив нове правління "Нафтогазу"

Кабмін звільнив трьох членів наглядової ради НАК від держави і отримав право виконувати функції наглядової ради.

Кабінет міністрів сьогодні, 27 вересня, призначив нове правління НАК "Нафтогаз України". Про це повідомляє видання "РБК-Україна".

Відзначається, що своїм рішенням уряд припинив повноваження членів правління НАКу: Сергія Переломи і Ярослава Теклюка.

Кабмін обрав членами правління "Нафтогазу" Маврикія Калугіна, радника голови правління з питань видобутку газу; Владислава Воловика, радника голови правління; Олену Бойченко, директора з управління персоналом і соціальної політики "Групи Нафтогаз"; Романа Чумака, главу казначейських операцій "Групи Нафтогаз" - начальника казначейського департаменту.

Видання повідомляє, що Кабмін звільнив трьох членів наглядової ради НАК від держави і тим самим отримав право виконувати функції наглядової ради. Після цього Кабмін вніс зміни до правління, звільнивши двох членів, які там залишалися, і призначивши чотирьох.

Читайте також: Шмигаль прокоментував брак коштів в "Нафтогазі"

Раніше Нафтогаз заявив, що у НАКу закінчилися гроші, компанія зазнає збитків. З відповідним листом НАК звернувся в Кібмін. Але Шмигаль прокоментував відсутність грошей в Нафтогазі. Мовляв, для поточної деятеьності гроші є.

Нагадуємо, що зміна керівника НАКу подавалася під соусом погіршення фінансових показників, але реальною причиною, про що першим написало ZN.UA, було бажання офісу президента відняти у Нафтогазу зарезервовані 50 млрд грн, перенаправивши їх на "Велике будівництво". Подальше і ще більше погіршення фінансового стану компанії було неминучим наслідком ручного втручання офісу президента в роботу НАКу.

За даними ZN.UA, запаси газу можуть бути недостатніми для проходження опалювального сезону. Про це в своєму матеріалі ще в червні писав Ігор Маскалевич. Детальніше про ситуацію з газом в ПСГ України читайте в матеріалі "Безгазова зима".