UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд Канади оголосив про випуск облігацій для підтримки України на 500 млн доларів

У Канаді розповіли, на що спрямують отримані гроші.

Канадський уряд підтвердив, що випустить облігації для підтримки України – Ukraine Sovereignty Bond – на загальну суму в 500 мільйонів доларів уже наприкінці листопада поточного року. За допомогою них жителі держави зможуть фінансово допомогти нашій, повідомляє Міністерство фінансів Канади в заяві, розміщеній на сайті уряду.

“Щоб запропонувати канадцям можливість безпосередньо підтримати Україну, уряд Канади оголосив, що випустить Ukraine Sovereignty Bond. П’ятирічні облігації на суму 500 мільйонів доларів, деноміновані в канадських доларах, будуть випущені наприкінці листопада 2022 року”, – йдеться в повідомленні. 

Кошти, які дорівнюватимуть надходженням від облігацій, планують перерахувати Україні через спеціальний рахунок, що адмініструється Міжнародним валютним фондом. 

Гроші підуть на підтримку діяльності нашого уряду, зокрема в наданні послуг населенню, включаючи виплати пенсій, а також на закупівлю пального й відновлення енергетичної інфраструктури.

Читайте також: Канада запровадила санкції проти іранських виробників безпілотників

У Міністерстві фінансів Канади пояснили, що жителі, які захочуть взяти участь у такій підтримці України, фактично купуватимуть звичайні п’ятирічні облігації уряду за приблизно поточною ставкою прибутковості 3,3%. Відсотки виплачуватимуться двічі на рік, поки не настане термін погашення облігацій – 24 серпня 2027 року, у День Незалежності України.

“Наприклад, інвестувавши 1000 доларів з прибутковістю 3,3%, можна очікувати отримання 16,5 доларів кожного лютого й серпня до 2027 року. Термін погашення облігацій настане 24 серпня 2027 року, у День Незалежності України, тоді власники облігацій отримають повне повернення своїх початкових інвестицій”, – розповіли в повідомленні.

Раніше також стало відомо, що Канада надасть Україні додаткову військову допомогу на понад 500 млн доларів та розширить санкції проти Росії за порушення прав людини.