UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд дозволив тимчасові сміттєзвалища, але є вимоги

Мова йде про території, де велися або ведуться бойові дії.  

Кабмін затвердив новий порядок управління побутовим відходами, у якому дозволив тимчасові сміттєзвалища в громадах, де велися або ведуться бойові дії. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Вказаний порядок передбачає облаштування тимчасових сміттєзвалищ з відповідними вимогами щодо екологічної, пожежної безпеки та охорони.

У документі також йдеться про алгоритм дій з твердими побутовими відходами під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного або воєнного характеру.

У свою чергу Міністерство довкілля та природних ресурсів уточнило, що внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС вода розмила майже 4 000 тонн твердих побутових відходів з полігонів та стихійних сміттєзвалищ. Орієнтовні збитки довкіллю вже сягнули 28 млн грн.

Порядок управління побутовими відходами в особливих умовах встановлює:

Читайте також: У Бахмуті склалася дивна ситуація з боргами за вивезення сміття

Речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк застерігає громадян пам'ятати про власну безпеку та не прибирати узбережжя від наслідків великої повені, яку спричинив підрив ГЕС. У смітті, яке прибило до берега, можуть бути небезпечні предмети, тому спершу його повинні перевірити вибухотехніки.