UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укрзалізниця" звернулась до уряду з прохання підвищити тарифи на вантажні перевезення

В компанії кажуть, що собівартість їх послуг зросла.

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) просить Кабмін провести індексацію, оскільки подорожчала собівартість низки робіт залізниці. При цьому в компанії не очікують підвищення тарифів на вантажні перевезення на 20% з 1 січня. Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи компанії Валерій Ткачов на зустрічі з експортерами, передає Інтерфакс-Україна.

"За фінпланом не передбачено жодного підвищення. Але стоїть відкритим питання можливої індексації. Але ця індексація, чи застосовувати її, чи ні, вирішить наш акціонер – Кабінет міністрів. На сьогодні ми не маємо точної інформації про підвищення. Тому будь-яка інформація про нього є неправдивою", – сказав він.

За його словами, УЗ зверталася з проханням до уряду про проведення уніфікації тарифної системи, щоб зернотрейдери та відправники зернових вантажів змогли платити дещо менше за вантажоперевезення залізницею. Наразі робота щодо уніфікації тарифів триває.

Читайте також: З нового року “Укрзалізниця” планує запустити 14 нових рейсів: перелік

Нагадаємо, що 20 листопада Українська зернова асоціація висловила стурбованість щодо майбутнього підвищення на 20% тарифів на вантажні залізничні перевезення та використання вантажних вагонів у 2024 році й закликала уряд та УЗ до пошуку взаємоприйнятних рішень з агросектором. 

Також наразі існують проблеми з перетином вантажів через кордон з Польщею. Так, місцеві перевізники блокують кордон. Імовірно, що це триватиме до середини грудня.