UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Укрзалізниця» визначилась із новою назвою для колишньої Південно-Західної директорії

Тепер на черзі перейменування так званої «Південної» філії.

Згідно з опитуванням у додатку «Дія» Південно-Західну ділянку української залізниці перейменують у Центральну, повідомило  Міністерство цифрової трансформації України.

«Українці визначилися, як хочуть перейменувати Південно-Західну. Найбільше голосів набрала назва Центральна. Її вибрали більше 417,2 тисяч користувачів з понад 1,1 млн тих, хто проголосував», - зазначили в міністерстві.

Зараз в додатку стартувало  нове опитування про перейменування Південної філії «Укрзалізниці», що охоплює території Харківської, Полтавської, Сумської, окремі райони Чернігівської, Луганської областей. Її назва, як і всі інші, залишились з часів приналежності України до Російської імперії, та не відповідає фактичному розташуванню в контексті держави.

Серед варіантів, які пропонують надати ділянці:

Опитування триватиме в «Дії» з 10 до 17 березня. 

Читайте також: Окупанти обстріляли залізничний вокзал у Харківській області

Зазначимо, що назви філій «Укрзалізниці» залишились у спадок з часів Російської імперії та Радянського Союзу, коли українська залізниця була частиною імперської. В сучасних реаліях частина цих назв не відповідає дійсності щодо територіального розташування відносно країни.