UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Укрзалізниця» уклала договір з Deutsche Bahn, щоб удосконалити пасажироперевезення

Якщо етап консультацій відбудеться успішно, у 2022 році управління «Укрзалізницею» візьмуть на себе менеджери Deutsche Bahn

«Укрзалізниця» уклала договір з німецьким залізничним оператором Deutsche Bahn (DB) для посилення управління пасажирськими перевезеннями, повідомляє Міністерство інфраструктури.

Як Deutsche Bahn збирається допомогти «Укрзалізниці»:

«Передача в управління пасажирських перевезень Укрзалізниці DB Consulting є першим системним кроком до повної трансформації залізничних перевезень в Україні. 

У цьому році держава вперше фінансує пасажирські перевезення Укрзалізниці. Маючи належне фінансування та спираючись на досвід німецької залізниці, ми розпочинаємо Велике будівництво на Укрзалізниці, яке торкнеться усієї інфраструктури, парку рухомого складу та сервісу. Ми прагнемо німецької якості на українському ринку залізничних перевезень», — каже міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

У Deutsche Bahn сподіваються, що залучення їхніх менеджерів допоможе Україні покращити пасажирські перевезення максимально швидко.

«Шлях, на який стала Укрзалізниця, Німеччина пройшла близько 10 років тому. Ми раді ділитись власним досвідом та посилювати нашу співпрацю», — сказав член Ради директорів DB з питань інфраструктури Рональд Пофалла.

Читайте також: Агентство Fitch поліпшило прогноз кредитного рейтингу "Укрзалізниці"

«Меморандум про взаєморозуміння» Міністерство інфраструктури України підписало з Deutsche Bahn у січні 2020 року в Давосі. Тодішній прем'єр-міністр Олексій Гончарук підкреслював, що співпраця не передбачає продаж «Укрзалізниці» Німеччині.