UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укрзалізниця" оголосила конкурс на голову правління компанії

УЗ залучила Boyden для підбору кандидатів.

"Укрзалізниця" почала процес конкурсного відбору на позицію голови правління компанії. Рішення прийняла наглядова рада компанії, йдеться в повідомленні прес-служби УЗ.

Наголошується, що допомагати у відборі претендентів на вакантну посаду "Укрзалізниці" буде міжнародна компанія з підбору управлінського персоналу Boyden.

"Відбір буде здійснюватись шляхом проведення відкритого і незалежного конкурсу, який не залишить жодної можливості для зовнішнього впливу", - зазначив голова наглядової ради Шевка Аджунер.

В УЗ очікують, що позиція голови правління буде цікавою для висококваліфікованих кандидатів з України та інших країн.

"Закликаємо кваліфікованих кандидатів подаватися на конкурс і обіцяємо чесні і рівні умови для всіх учасників", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 29 січня Кабмін погодив звільнення глави "Укрзалізниці" Євгенія Кравцова у межах "перезавантаження" перевізника.

Наглядова рада "Укрзалізниці" розглядала як розірвання контракту з Кравцовим, так і переведення його на роботу в Мінінфраструктури. У підсумку Кравцова звільнили без переведення.

Звільненню Кравцова та "перезавантаженню УЗ" передувало підписання у Давосі "Меморандуму про взаєморозуміння" між Міністерством інфраструктури України і німецькою Deutsche Bahn.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук навіть заявив, що Україна планує передати національному оператору залізниць Німеччини Deutsche Bahn АТ "Укрзалізниця" в управління на 10 років. Однак у Deutsche Bahn офіційно спростували заяву прем'єра: "Німецький залізничний оператор Deutsche Bahn буде надавати "Укрзалізниці" консультативні послуги", - зазначили в компанії.