UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укртранснафта" за рік збільшила транзит нафти на 1,5%

Транзит виріс завдяки купівлі-продажу нафти.

Україна за підсумками поточного року збільшить транзит нафти до країн Європи і Білорусь трубопровідним транспортом на 1,5% (на 0,2 млн тонн) в порівнянні з 2019 роком - до 13,3 млн тонн. Про це повідомив глава нафтового дивізіону "Нафтогазу" і гендиректор "Укртранснафти" Микола Гавриленко в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Буде приблизно 13,3 млн тонн. Тому що у нас буде понад 800 тис. Тонн транзиту на Білорусь. Якщо брати в частині транзиту в Європу, то показник буде менше, а якщо в цілому, то завдяки транзиту до Білорусі буде більше", - сказав він.

При цьому Гавриленко уточнив, що додатково до 800 тис. Тонн транзиту на Білорусь "Укртраснафта" прокачала у напрямку Південний-Броди-Мозир ще 80 тис. Тонн в експортному режимі в результаті продажу БНК, які придбала раніше навесні на спаді цін.

Читайте також: Нафта марки Brent знову перевищила 50 доларів за барель

Раніше повідомлялося, що "Укртраснафта" заробить $13 млн на купівлю-продаж азербайджанської нафти, яку компанія купила весною, а потім реалізувала.

Також гендиректор повідомив, що АТ "Укртранснафта" і BNK UK Ltd, дочірня компанія "Білоруської нафтової компанії" (БНК),   продовжили контракт на транзит нафти на 2021 рік.