UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укртрансгаз" планує втричі збільшити платежі до держбюджету і створює реабілітаційний центр для військових

Перших гостей для проходження реабілітації ОК "Прикарпатська ватра" чекає вже 3 вересня.

На початку серпня 2016 р. держпідприємство "Укртрансгаз" прийняло рішення створити реабілітаційний центр для учасників бойових дій на Сході України. Реабілітацію спочатку для своїх працівників та їхніх сімей, а з часом і для інших військових на моршинській базі оператор газотранспортної системи планує почати у вересні.

Про це йдеться в статті Оксани Загакайло для DT.UA.

Проект реалізується на базі оздоровчого комплексу "Прикарпатська ватра" (неподалік від Моршина, Львівська область). Перших гостей для проходження реабілітації ОК "Прикарпатська ватра" чекає вже 3 вересня.

"Окрім заснування реабілітаційного центру, вона передбачає заснування спілки учасників бойових дій, першочергове забезпечення їх житлом, надання адресної грошової допомоги, а також можливість профільного навчання, оздоровлення та відпочинку дітей військових за кошти підприємства", - розповідає голова ради голів профкомів підприємства Сергій Турчак.

На питання ZN.UA чи не виникне проблем з фінансуванням для створення реабілітаційного центру на базі оздоровчого комплексу, Сергій Турчак нагадує, що ПАТ "Укртрансгаз" є четвертим за обсягом платником податків у державний бюджет серед групи компаній "Нафтогазу України".

Читайте також: Закон вищий за здоров'я військових?

DT.UA вирішило з'ясувати, чи здатний "Укртрансгаз" фінансувати таку програму. Критерієм можуть служити платежі до держбюджету: якщо є заборгованість перед бюджетом, то про справу честі краще взагалі не говорити.

Як з'ясувалося, приріст суми сплати "Укртрансгазом" до держбюджету за перший квартал 2016 р. порівняно з аналогічним періодом минулого року становить 141% (у 2015 р. - 191%). Якщо у 2014 р. "Укртрансгаз" сплатив до бюджету 1,7 млрд грн, то за результатами 2016-го обґрунтовано планується збільшення платежів більш як утричі - 6,5 млрд грн. У загальнодержавному рейтингу топ-100 найбільших платників податків за сумою сплати податкових платежів до зведеного бюджету України станом на 1 квітня 2016 р. ПАТ "Укртрансгаз" посіло 26-те місце.

Нагадаємо, обсяги транспортування газу для європейських споживачів української ГТС з початку року по липень збільшилися на 21% порівняно з показниками за аналогічний період 2015 р. З січня по липень 2016-го "Укртрансгаз" транспортував 43,2 млрд кубометрів газу.

Детальніше про реабілітаційний центр для співробітників "Укртрансгазу" читайте в статті Оксани Загакайло "Укртрансгаз" створює реабілітаційний центр для військових" у свіжому випуску тижневика "Дзеркало тижня. Україна".