UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укртрансгаз" обмежить газопостачання трьох азотних хімзаводів Фірташа з-за боргів

Заводи обіцяють в иконати зобов'язання в посівну 2017 року .

"Укртрансгаз" почав обмежувати газопостачання підконтрольних Group DF Дмитра Фірташа - "Рівнеазот", "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" і "Азот". Про це повідомила прес-служба "Укртрансгазу".

Керівник відділу зв'язків з громадськістю і пресою "Укртрансгазу" Максим Белявський написав на своїй сторінці у Facebook: "Почали процедуру обмеження газопостачання для трьох хімічних підприємств: "Рівнеазот", "Черкасиазот", "Сєвєродонецьказот". Причина: заборгованість контрагентів і відсутність підтверджених обсягів газу в ГТС (газотранспортній системі)".

У керуючої компанії Ostchem, яка координує роботу підприємств азотної хімії, що належать Group DF, заявили, що сформована ситуація не позначиться на посівний.

"Заводи Ostchem повністю виконують і виконають у посівну 2017 року всі зобов'язання перед покупцями продукції, у нас достатні запаси готової продукції на наших складах. Відвантаження продукції – мінеральних добрив – йде за планом", – відзначили в компанії.

Нагадаємо, що оператор газотранспортної системи компанія "Укртрансгаз" врахував в балансі на 2016 рік 346 млн куб. м газу для хімічних підприємств групи Ostchem Дмитра Фірташа. Держкомпанія "Укртрансгаз" довго не збиралася повертати газ, але несподівано відмовилася від своєї стратегії.