UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укрсоцбанк" має намір оскаржити багатомільйонний штраф НБУ за слабкий фінмоніторинг

У банку запевнили, що самостійно знайшли всі порушення.

"Укрсоцбанк" (Київ) не згоден із звинуваченнями Нацбанку на адресу фінустанови про здійснення ризикової діяльності і заявляє, що самостійно виявив всі випадки ризикованих операцій задовго до перевірки регулятора. Про це повідомляє прес-служба фінустанови.

"У зв'язку з тим, що НБУ при винесенні рішення (про накладення штрафу на 30,45 млн грн – ред.) за результатами перевірки не взяв до уваги пояснення та заперечення банку, банк буде оскаржувати рішення регулятора в судових інстанціях", – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що планова інспекційна перевірка Нацбанку з окремих питань фінансового моніторингу та валютного законодавства проводилася в "Укрсоцбанку" в період з 14 грудня 2017 року по 8 травня 2018 року за період діяльності з 2015 по 2017 рр.., з яких період за жовтень 2016 припадає на контроль попереднього акціонера – UniCredit Group.

"Укрсоцбанк" зазначає, що у більшості виявлених випадків ризикових операцій клієнтам було відмовлено.

Повідомлялося, що Нацбанк оштрафував ПАТ "Укрсоцбанк" (Київ) на 30 млн 454,928 тис. грн за проведення фінансових операцій з видачі готівкових коштів у сумі понад 1 млрд грн на підставі документів з ознаками фіктивності.

"Альфа-Груп" закрила операцію з купівлі "Укрсоцбанку" восени 2016 року.

"Укрсоцбанк" - один з найбільших універсальних банків України, що працює на локальному ринку з 1990 року. За даними НБУ, на 1 липня 2018 року за розміром чистих активів "Альфа-банк" займав 7-е місце (48,65 млрд грн), "Укрсоцбанк" – 13-е місце (22,167 млрд грн) серед 83 діючих фінустанов.