UA / RU
Підтримати ZN.ua

Укрпошта закупила понад 1800 автомобілів для пересувних відділень

Такі відділення планують запустити до кінця 2021 року.

Компанія "Укрпошта" здійснила закупівлю 1860 автомобілів Citroën Berlingo L2 Worker для пересувних поштових відділень. Їх вартість склала 1,3 млрд грн. Кошти в сумі 33 млн євро виділив Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Згідно з планами, автомобілі планують запустити в роботу до кінця 2021 року. Тендер на закупівлю авто виграла компанія VIDI, вона буде займатися їх доставкою і оснащенням, повідомляє прес-служба уряду.

В рамках тендеру «Укрпошта» закупила базовий автомобіль за ціною, нижчою за ринкову на 21,3%. Роздрібна ціна Citroën Berlingo L2 Worker в березні 2021-го становила 572,7 тис. грн. Однак вартість повноцінного дообладнання пересувного відділення склала 679,4 тис. грн. В ціну включено вартість матеріалів і робіт для трансформації автомобілів, додаткового обладнання, брендування, гарантія на 5 років, ремонт і технічне обслуговування кожного автомобіля протягом 150 тис. км за принципом «full-service», розвезення автомобілів автовозами постачальника по всій території України, їх постановка на облік в органах МВС України та інші накладні витрати, пов'язані з виконанням зобов'язань за контрактом.

Перші 130 пересувних відділень «Укрпошта» створила в Чернігівській області. Ще 500 таких відділень почали працювати в Київській, Одеській, Херсонській, Закарпатській, Черкаській та Чернівецькій областях. В цілому «Укрпошта» планує охопити пересувними відділеннями населені пункти, в яких проживає до 2 тис. осіб до кінця 2021 року.

Раніше Укрпошта запустила в Києві проект доставки кореспонденції листоношами на електросамокатах.