UA / RU
Підтримати ZN.ua

Укрпошта припиняє роботу на непідконтрольних територіях

Однією з причин зупинки роботи стала підготовка окупантами псевдореферендумів

Починаючи з 1 серпня, вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого, Укрпошта повністю припиняє роботу на окупованих територіях – повідомив голова компанії Ігор Смілянський.

«До вчорашнього дня, попри всі перешкоди та завдяки героїчній роботі наших працівників, зокрема в Запорізькій області, а до цього в Херсоні, ми виплачували сотні тисяч пенсій, приймали та перераховували платежі за комунальні послуги, а також доставляли продукти», - зазначив Смілянський.

Але, за словами голови Укрпошти,  таким чином далі працювати компанія не може. Причиною стала загроза життю працівників а також загроза пограбування збоку російських окупантів та їх посібників колаборантів з так званих «ЛНР» та «ДНР». Також, одною з причин стали дії росіян в зв’язку з підготовкою до псевдореферендумів.

«Вони не дають нам доставляти пенсії, бо їм треба зібрати номери паспортів від пенсіонерів для «референдумів» в обмін на пенсії в "дерев’яній валюті" звичним для них шантажем. По-іншому вони не вміють», - пояснив дії компанії Смілянський.

Голова Укрпошти також подякував працівникам і зазначив, що компанія виконала всі зобов’язання перед командою. Окремо він звернувся до зрадників.

«Чи є зрадники? Безумовно. Але хочу сказати й тим, хто до кінця чесно виконував свою роботу, і тим, хто перейшов (або думає перейти) на бік зла, словами Термінатора: we’ll be back!», - наголосив Смілянський.

Голова Укрпошти пообіцяв повернутись, як компанія повернулась на Київщину, Чернігівщину та Сумщину, навівши приклад нещодавно відкритого нового відділення в центрі Тростянця.

Читайте також: На Чернігівщині відновила роботу Укрпошта

Нагадаємо, Україна продовжує виплачувати пенсії та житлові субсидії своїм громадянам на окупованих територіях, незважаючи на закриття відділень державних банків та Укрпошти з 1 серпня.