UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укрпошта" погрожує звільнити 10 тисяч листонош

Без роботи можуть залишитися листоноші через рішення Мінсоцполітики перевести пенсіонерів на банківські картки.

Міністерство соціальної політики ініціює переведення більшості пенсіонерів на виплату пенсій через банки, у відповідь "Укрпошта" погрожує звільнити 10 тисяч листонош. Про це голова "Укрпошти" Ігор Смілянський повідомив в Facebook.

"Мінсоц вносить завтра проект постанови про примусове переведення на картки всіх пенсіонерів з 1 вересня 2021 року. Виняток становлять люди з інвалідністю 1 групи, які не ходять, і ті, кому більше 80 років. Тобто пенсіонерам буде примусово відкритий рахунок (вгадайте, де?). Це в країні, де банки і банкомати є в 4% населених пунктів і часто найближчі на відстані в 50-60 км", - підкреслив глава поштової компанії.

За словами Смілянського, в такому випадку без надходження від Пенсійного фонду коштів за доставку пенсій "Укрпошта" скоротить понад 10 тисяч листонош.

"При такому скороченні виплат "Укрпошті" доведеться скоротити більше 10 000 листонош, а отже, бюджет отримає менше ЄСВ, ПДФО та буде виплачувати допомогу по безробіттю і субсидії звільненим більше, ніж складає економія на тарифі на доставку пенсій", - заявив глава компанії.

Керівник "Укрпошти" також підкреслив, що компанія наполягає на підвищенні тарифу на доставку пошти для 3,5 млн пенсіонерів, але на 11%, а не на дві третини, як раніше заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна. За оцінкою Смілянського, на підвищення тарифу додатково потрібно виділити 265 млн грн, в порівнянні з минулим роком.

Як повідомлялося, раніше Лазебна заявила, що згідно з новим договором між Пенсійним фондом і "Укрпоштою", вартість доставки пенсії виросте з 60 до понад 100 грн. Тому міністр пообіцяла перевести якомога більше пенсіонерів на обслуговування в банки.

Також повідомлялося про те, що "Укрпошта" запустить до кінця 2021 року понад 1800 пересувних відділень.