UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укрпошта" готова відкрити відділення в Суджі, чекає рішення Кабміну

Очільник компанії назвав дві умови для відкриття відділення. 

"Укрпошта" готова відкрити відділення в зайнятому українськими військами Суджі на території РФ, якщо отримає відповідні вказівки штабу з роботи на звільнених територіях при Кабміні. Про це повідомило агенство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на гендиректора держкомпанії Ігоря Смілянського.

Хоча в компанії додали, що необхідно дотримання двох головних умов: гарантування безпеки співробітників компанії та наявність джерел фінансування.

"Укрпошта" готова відкриватися в Суджі за двох ключових умов: перша - це достатній рівень умов безпеки, зокрема, для наших співробітників і людей на територіях. Йдеться не про гарантування 100% безпеки, адже і в Україні це сьогодні неможливо, а про прийнятний рівень ризику. Друга - ухвалення відповідного рішення та джерел фінансування", - цитує пресслужба АТ “Укрпошта” Ігоря Смілянського.

Читайте також: Зачищена від ворога Суджа та 100 нових полонених: Сирський відзвітував про ситуацію в Курській області

Зазначається, що джерелами фінансування пенсій або гуманітарної/соціальної допомоги на території Курської або Бєлгородської областей можуть бути заморожені кошти Російської Федерації.

"Це ж стосується доставки посилок нашим хлопцям і дівчатам у ЗСУ. У цьому випадку ми відкриваємо і доставляємо, або доставляємо пересувними відділеннями. Можливо, буде потрібен новий тип пересувного відділення - щось на кшталт машини "Козак», - зазначив він.

Дозвіл на відкриття відділень "Укрпошти" на російській території може ухвалити штаб із роботи на звільнених територіях при Кабміні.